Samsung har hamnat i blåsväder efter att det läckt ut att företaget i utbyte mot att Samsung säljer reservdelar till dem kräver att de då lämnar ut information om kunderna. Det gäller då bland annat kontaktuppgifter och klagomål från varje kund som lämnat in sina telefoner för reparation hos någon av dessa oberoende verkstäder. Det slutar dock inte där, Samsung kräver också att de omedelbart plockar isär och förstör telefoner som tidigare reparerats med tredjepartsdelar och att de då också omgående måste meddela Samsung om detta.

All denna info kommer från ett läckt kontrakt som sajten 404 Media tagit del av. Kontraktet kräver också att reparatörerna dagligen laddar upp information om varenda reparation som utförs till Samsungs databas G-SPN och det inkluderar kundens hemadress, mailadress, telefonnummer, uppgifter om vad som är fel med respektive telefon, telefonens garantistatus och telefonens IMEI-nummer.

Avslöjandet har förstås lett till hård kritik mot teknikjätten, i synnerhet att kunderna inte informeras om att deras uppgifter skickas vidare till Samsung. Med stor sannolikhet bryter detta kontrakt också mot "rätt att reparera"-lagarna som har införts eller ska införas i ett flertal amerikanska delstater. Fortsättning lär följa.

<bild>Samsung har en del att förklara…</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *