{Sonic Superstars} lanserades i oktober, bara tre dagar innan {Super Mario Bros Wonder}. Trots att det var ett bra spel som fick genomgående positiva recensioner har det inte sålt så bra som Sega förväntade sig, medan Super Mario Bros Wonder är en best som nått nästan tolv miljoner sålda exemplar (enligt Nintendos senaste kvartalsrapport).

Under den senaste frågestunden med investerare nämnde Sega bristen på försäljning av Sonic Superstars, och det visar sig att de skyller på sin gamla rival Mario, som Sonic kämpade så hårt mot på 90-talet:

"Although Sonic Superstars has generally been well received by those who have played it, the timing of the launch coincided with competing titles in the same genre, and it has been short of the initial forecast. The strategic expansion of Sonic IP is progressing well, and we will continue to work to increase repeat sales of this title."

Det råder ingen tvekan om att de specifikt talar om Super Mario Bros Wonder, men vi är inte säkra på att de har helt rätt. Även om Mario definitivt stal mediernas och spelarnas uppmärksamhet är det värt att nämna att Marios äventyr uppriktigt sagt var bättre och ansågs rent av vara ett av de bästa under 2023 – vilket säkerligen bidrog till försäljningssiffrorna.

Vi tycker fortfarande att alla som älskar klassisk plattformsaction ska skaffa Sonic Superstars eftersom det är en fantastisk titel för både barn och äldre Sonic-fans, men om du måste välja mellan dem ska du absolut välja Wonder – vilket de flesta alltså gjorde.

<bild>Bör finnas i varje spelsamling.</bild>

Tack VGC

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *