Även om många av er säkert fortfarande har en Nintendo 3DS eller en Wii U undangömd någonstans, och kanske till och med spelar på dem mellan varven, så använder du förmodligen inte längre de onlinetjänster dessa två format erbjuder.

Därför meddelar Nintendo nu att man drar ur pluggen för "online play and other functionality that uses online communication" i spel till de båda enheterna. Därmed kommer du inte längre kunna lira online, använda internetrankning, datadistribution och så vidare till varken Nintendo 3DS eller Wii U.

Det exakta slutdatumet är satt till den 8 april 2024, och du kommer naturligtvis fortfarande kunna spela offline på båda systemen. För de av er som fortfarande vill kunna återvända till Pokémon-titlar på nämnda plattformar kan vi glädja er med att {Pokémon Bank} inte påverkas av nedstängningen.

Det ska även finnas vissa ytterligare och ännu ospecificerade spel som heller inte att påverkas av den planerade stängningen, och du kommer fortfarande kunna ladda ner uppdateringar och köpt programvara under en överskådlig framtid. StreetPass ska också att fortsätta fungera, men SpotPass stängs ned permanent.

<bild>Tack och adjöken.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar