Det har varit enorma diskussioner och bråk kring {Helldivers II} under helgen och som vi kunde rapportera under natten togs spelet bort från försäljning från 177 länder efter ett PSN-kontokrav införts till PC. Därmed såg det ut som att Arrowheads framgångssaga skulle få sig en knäck.

<bild>Svenska Arrowhead har fått oerhört mycket kritik – men skriver på sociala medier att beslutet var Sonys och att de höll med PC-spelarna.</bild>

Att Sony vill att alla ska ha PSN-konto är i sig inte så förvånande, men PC-spelarna var inte övertygade och den japanska speljätten tycktes inte riktigt ha förstått att PC är en separat marknad (och värld). Största problemet var dock genomförandet retroaktivt efter spelsläppet då den rättsliga grunden har ändrats, vilket ledde till att folk som bodde i länder utan PSN inte längre kunde spela sitt spel, något som i sin tur ledde till att Steam återbetalade spelet även efter 100 spelade timmar.

Situationen under de senaste 48 timmarna har varit så fyllda av motstånd att Sony för några timmar sedan gick ut med ett uttalande om att de inte kommer att tvinga fram PSN-krav till Helldivers II för PC. Detta är en åtgärd som saknar motstycke och som visar att om tillräckligt många spelare sätter press kan det fortfarande få spelbjässar att tänka om.

<social>https://twitter.com/PlayStation/status/1787331667616829929</social>

"Helldivers fans — we’ve heard your feedback on the Helldivers 2 account linking update. The May 6 update, which would have required Steam and PlayStation Network account linking for new players and for current players beginning May 30, will not be moving forward.

We’re still learning what is best for PC players and your feedback has been invaluable. Thanks again for your continued support of Helldivers 2 and we’ll keep you updated on future plans."

Det är fortfarande relativt nytt för Sony att ge ut spel till PC, och till Playstation är de de som bestämmer och är den dominerande kraften, medan de till Steam är ganska små. Sannolikt har detta gett en bra läxa (som fler lär uppmärksamma) och skapat ett prejudikat för sin framtida strategi. För närvarande förblir de drabbade användarna som inte längre kan spela Helldivers II via Steam utan, men förhoppningsvis fixas detta inom kort.
<bild>Om helgens stora protester får någon framtida betydelse för Helldivers II eller Sony som PC-utgivare återstår att se.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *