Förra veckan levererade Sony sin senaste kvartalsrapport och avslöjade bland annat att de nu sålt 54,8 miljoner Playstation 5-enheter. Imponerande kan tyckas, men klart mindre än Sony själva hade räknat med, något som ledde till att de skruvade ner prognosen för räkenskapsåret med fyra miljoner konsoler.

Nästan ännu värre är dock att trots att allt fler spelare skaffar Playstation 5, så sjunker vinstmarginalerna snabbt, och är nu nere i under 6%, det lägsta den varit på tio år. Dessutom slog man fast att det inte kommer några nya spel i Sonys största serier förrän tidigast i april 2025. Som du kanske anar fick det här negativa konsekvenser för börskursen och CNBC rapporterade igår att runt tio miljarder dollar i börsvärde raderats för Sony på bara några dagar. Och som för att göra allt värre har tendensen dessutom fortsatt.

Nya Playstation-chefen Hiroki Totoki slog förra veckan fast att de nu ska satsa mer aggressivt på multiformat (i huvudsak i betydelsen PC) samt live service-spel, men vi förmodar att det kan komma att bli ett ganska skakigt år för Sonys del medan de nu försöker anpassa sina strategier för att sälja fler konsoler och spel samt dra in mer pengar på olika tjänster.

<bild>Det finns flera områden för Sony att fila på, men någon kris är det ej.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *