Lanseringen av en ny konsol är alltid en stor händelse för gamers. Många av oss hoppades att vi i år skulle få glädjen att lägga vantarna på efterföljaren till Switch, men allt fler inofficiella röster (Nintendo har inte sagt något själv) hävdar att konsolen inte släpps förrän tidigast i mars 2025, och nu har vi en förhållandevis pålitlig källa som styrker detta ytterligare, samt förklarar orsakerna.

Nikkei har publicerat en rapport som hävdar att Switch 2 inte dyker upp innan mars 2025 för att förhindra lagerbrist vid lanseringen och förhindra scalpers (ett problem som Playstation 5 och Xbox Series X drogs med under lång tid), samt för att förbereda en rad topptitlar som ska lanseras med den kommande hårdvaran.

De nämner också några av funktionerna i Switch 2, såsom en något större skärm än original-Switch och även bättre upplösning. När det gäller vad som finns under huven skriver Nikkei att det blir Tegra239-chippet som används, vilket tyder på att påståendet om prestanda motsvarande Playstation 4 förmodligen stämmer.

Eftersom uppgifterna inte kommer från Nintendo själva så är det sedvanligt salt som gäller, men det är många källor som säger samma sak nu.

<bild>Räkna inte med någon uppföljare i år, som det ser ut.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *