Som du säkert hört ska Nintendos nästa konsol presenteras inom tio månader och under gårdagen kunde vi presentera hyggligt trovärdiga uppgifter om enhetens storlek och komponenter. Nu har vi dessutom en till liten Switch 2-godbit att bjuda på, nämligen Muji.

<social>https://twitter.com/necrolipe/status/1788876231472996565</social>

Enligt Nintendo Universe-redaktören Necrolipe, vilken får betraktas som en mycket pålitlig källa när det gäller Nintendo-nyheter, är detta arbetsnamnet på den nya konsolen (ni som varit med länge minns säkert att Gamecube hette Dolphin, Wii hette Revolution, Wii U hette Project Café och Switch hette NX) och han säger även att det cirkulerat i flera månader i kretsar nära Nintendo. Så vad betyder Muji då?

Medan hemliga interna produktbeteckningar ofta är meningslösa, har namnet på Nintendos konsoler ibland avslöjat detaljer om konsolen (ovan nämnda Revolution var onekligen en revolution, till exempel). När det gäller Muji är vi inte säkra på vad det kan betyda, men Nintenduo har kommit fram till en ganska bra teori om dess betydelse. De påpekar att Muji är ett ord som kommer från att sammanfoga två japanska kanji som skapar uttrycket "formlös" eller "platt", något som också skulle kunna beskrivas som en tom duk. En annan förklaring ges av ett annat sätt att bilda Muji med andra kanji, vilket skulle kunna översättas med "nästa dröm".

Oavsett detta, räkna med att få höra allt mer om Muji under de kommande månaderna. Det lär bli ett namn vi kommer få lära oss, vare sig vi vill det eller ej.

<bild>Kommer Muji ha Joy-Cons? Det ryktas faktiskt om det, men nya modeller isåfall som fästs med magneter..</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *