Som du kanske minns beslutade Remedy att ersätta sin gamla patroninspirerade logotyp förra året med något som de hävdade var en "refreshed visual identity for Remedy". Den nya loggan består i princip bara av bokstaven R, vilket för övrigt är vad den klassiska Rockstar-logon innehåller – och deras ägare Take-Two är inte lyckliga över det.

Trots att Take-Two och Remedy har gjort en hel del affärer tidigare (Take-Two gav ut de två första Max Payne-titlarna vilka utvecklades av Remedy, och köpte hela serien, där det tredje spelet utvecklades av Rockstar) och även har en hel del framtida gemensamma projekt (Remedy gör nu remakes av de två första Max Payne-titlarna å Take-Twos vägnar) – är de nu i en tvist angående logotypen. Take-Two hävdar att "there exists a likelihood of confusion on the part of the public", och de två parterna har kommit överens om att försöka lösa detta sinsemellan.

Förhoppningsvis kan de hitta en lösning som båda kan enas om och som inte påverkar de två företagens gemensamma arbete, annars antar vi att ärendet kan hamna i domstol så småningom. Vad tycker du, är de förvirrande lika?

<social>https://twitter.com/usemyhandle/status/1747034870004744199</social>
<bild>Remedys och Rockstars loggor.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar