Det gångna året var ett regelrätt blodbad för spelbranschen, och 2024 har visat sig vara än värre med rekordmånga uppsägningar. Men enligt Take Two, ägarna av bland annat Rockstar och GTA-serien, så har man för stunden inga planer på några uppsägningar.

Däremot gör man det tydligt att det finns en tanke att framöver genomföra meningsfulla och betydande åtgärder för att dra ner på utgifterna. Detta enligt bolagschefen Strauss Zelnick som delade med sig om informationen i en intervju med IGN.

Zelnick nämnde att marketing just nu är deras absolut största utgift och under intervjun sa han:

"I would just note that our biggest line item of expense is actually marketing. We do think we can optimize that. We also have third-party expenses, software, other vendors, supply services. And we always find opportunity there. The hardest thing to do is to lay off colleagues, and we have no current plans."

Det absolut värsta som finns är att tvingas se kollegor lämna bolaget. Så sa Zelnick till IGN och istället hoppas Take Two alltså på att kunna hitta andra vägar runt, och inte tvingas säga upp personal. Den stora frågan är väl bara hur de planerar lyckas med detta.

<bild></bild>

Källan

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar