Med ekonomiskt stöd från Bytedance har en handfull amerikanska Tiktokare nu lämnat in en stämning mot landets regering i protest mot den nya lag som blockerar tjänsten i landet. Förutsatt att inte Bytedance väljer att sälja verksamheten till amerikanska intressenter, något som de så klart inte är det minsta intresserade av att göra.

De åtta individerna som lämnat in stämningen hävdar att den nya lagen bryter mot den amerikanska konstitutionen och hotar yttrandefriheten. I stämningen beskriver de åtta kreatörerna på följande vis:

"All eight have found their voices, amassed significant audiences, made new friends, and encountered new and different ways of thinking—all because of TikTok’s novel way of hosting, curating, and disseminating speech"

Byrån som representerar de åtta kreatörerna är densamma som även tidigare varit inblandad i de rättsliga striderna när delstater försökt blockera Tiktok, och då precis som nu är det som sagt Tiktok själva som tillsammans med Bytedance står för alla advokatkostnader.

<bild>Fullt krig!</bild>

Källan

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *