Siffrorna för 2023 års köp- och byteshandel av skins i Counter Strike 2 offentliggjordes i helgen, och det är milt sagt hisnande siffror som presenteras. I spelet, som inte sällan snittar runt en miljon samtidiga spelare, öppnades hela 400 miljoner lådor innehållandes till stor del slumpvisa handskar, knivar och vapendekaler. För att öppna dessa behövs nycklar, och de kan du sedan 2020 endast köpa via Valve själva.

För den ringa summan av ett par dollar per nyckel har Valve lyckats kränga 360 miljoner nycklar och därmed, sammanlagt, dragit in knappt en miljard dollar i rena intäkter via skin-marknaden. Överlag steg marknadspriserna på lådor med hela 178% under 2023, och givetvis ledde släppet av Counter Strike 2 i september till en signifikant ökning av trafik.

Det blir på något sätt lättare att förstå att spelutvecklingen stagnerar när dessa summor presenteras svart på vitt såhär, även om man inte nödvändigtvis måste gilla det. Vi kan bara hoppas att Valve nyttjar pengarna väl. Kolla in hela statistiken här.

<bild>Dags att sälja av fonderna och investera i riktiga grejer?</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar