{Minecraft} har sålt i fler än 300 miljoner exemplar och är det mest sålda spelet genom tiderna. Många hävdar dock att {Tetris} är det mest sålda spelet i världen med 425 miljoner exemplar, men då räknas alla varianter in och eftersom många av dem är väldigt olika rent mekaniskt betraktas de också som olika spel (på samma premiss som bara grund-Minecraft räknas in i dessa drygt 300 miljoner).

Den svenska framgångssagan har idag över 172 miljoner aktiva användare, vilket är extra imponerande med tanke på att det lanserades i maj 2009 i en pre-release version och knappt 50 minuter efter lanseringen delades den första skärmdumpen från spelet online – vilken föreställde en bro som var ett block bred. Sedan dess har Minecraft bara gått från klarhet till klarhet.

Under de senaste 15 åren har det uppdaterats ett flertal gånger, fått flera spinoff-utgåvor (som {Minecraft: Dungeons}, {Minecraft: Story Mode} och {Minecraft: Legends}) och för nästan tio år sedan blev titeln en del av Xbox-familjen. Nu firar skaparna Mojang Studios och Xbox att Minecraft firar 15-årsjubileum med ett 15-dagarsfirande som äger rum från den 15 maj till den 29 maj.

Under de 15 dagarna kommer det bjudas på ett nytt gratisobjekt till spelets Character Creator, sällsynta erbjudanden, överraskningar, "things to watch, download, share and enjoy" samt daily specials. Trevligt såklart, även om vi hoppas att kulmen på firandet i slutet av maj blir lite mer än bara ett föremål till Character Creator. Men det får vi veta mer om under de kommande två veckorna.

Spelar du, dina barn eller andra familjemedlemmar fortfarande Minecraft?

<bild>Tidernas största spelsuccé är svensk.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *