Ubisoft är en av de riktigt stora jättarna på spelmarknaden och det är just Ubisoft som har utvecklat spelet Watch Dogs. Från det första spelet Watch Dogs som kom 2014 så kommer nu uppföljaren Watch Dogs 2. Det går att spela på Playstation 4 och XBOX One och det första spelet kom 2014. Det är ett actionäventyrsspel i en fiktiv version av San Fransisco. Det gäller att göra olika uppdrag för att samla på sig så mycket poäng som möjligt. Det går att spela både som egen spelare eller ansluta sig till ett lag. Det stora målet i spelet är att förstöra stadens övervakningssystem och man spelar som karaktären Marcus Holloway som är en hacker. För att göra uppföljaren så trolig som möjligt så anlitade Ubisoft riktiga hackers inför utvecklandet av Watch Dogs 2 så att det skulle vara så verklighetstroget som möjligt. Det finns även rykten om att det ska komma en uppföljare, alltså Watch Dogs 3, men det är inget som Ubisoft ännu har bekräftat.

Vad tycker spelarna?

Watch Dogs är ett spel som delar spelvärlden. Många tycker att det är ett fantastiskt spel medan andra inte alls gilla det. Med det i åtanke så finns det även starka reaktioner när det kommer till recensionerna. Generellt sett så har uppföljaren dock fått ett mycket bättre mottagande än vad det första spelet fick. Grafiken har utvecklats enormt och är kanske det som de flesta recensenter trycker på när de ska nämna förbättringar inom spelet. Även att det känns väldigt verklighetstroget nämns ofta och det kan Ubisoft kanske tacka sina inhyrda hackers för.

Det första spelet var en fiktiv version av Chicago men i uppföljaren är det alltså San Fransisco som har fått en fiktiv version. Det verkar ha gått hem hos de flesta och det beskrivs som en ”muntrare” tillvara att befinna sig i. Marcus Holloway, karaktären som är den man styr får nästan rakt igenom goda betyg. Han beskrivs som charmerande och avslappnad och att det är något som går igenom skärmen och ut till spelaren på andra sidan. Något som lyfts fram på flera sidor är att det roligt att spela Watch Dogs, alltså humoristiskt. Huvudkaraktären är ofta snabb i sina repliker och det gör att det blir roligt att interagera med andra människor. Allt som allt så har uppföljaren blivit en succé jämfört med den första versionen och det säljer mycket mer.